Benieuwd wat onze leden belangrijk vinden in het adviesvak? Lees hun praktijkverhalen!

19 september 2017

Joost Wijnker

Joost Wijnker Hypotheken en Meer

"Het belangrijkste is dat ik weer rust heb in mijn hoofd."
Joost Wijnker

Service als toegevoegde waarde

“Ik geloof er heilig in dat als je financieel advies verleent, service je toegevoegde waarde is.” Daarom positioneert Joost van Joost Wijnker Hypotheken & Meer in ’t veld zichzelf ook als servicekantoor. “Ik heb heel veel klandizie waar ik enorm blij mee ben, maar ondanks dat luxeprobleem neem ik wel alle tijd voor mijn klanten. Als zij dat willen, bied ik ze hulp bij het vinden van een notaris of taxateur. Of ik verzorg hun eerste belastingaangifte. Alles om ze financieel te kunnen ontzorgen. Toen René Koer als accountmanager bij HUISMERK aan de slag ging, belde hij me op om de serviceformule HUISMERK te introduceren. Op dat moment besloot ik om alles zelf te blijven regelen. Ik zat niet te wachten op weer een ‘serviceprovider’ bij wie de service ver te zoeken is. Maar als eenpitter kwam ik erachter dat ook ik ontzorgd moet worden om mijn werk goed te kunnen uitvoeren: adviseren. Vooral op het gebied van hypotheken had ik ondersteuning nodig.”

Weten dat het goed zit

Sinds ik lid ben, heeft Joost nog geen moment spijt gehad. “Bij HUISMERK maak ik gebruik van Dossier Support, waarbij ik de bemiddelingswerkzaamheden aan het Serviceteam overlaat. Mijn klanten zijn ontzettend positief! Natuurlijk vond ik het eerst spannend om mijn klanten en hun dossiers uit handen te geven, omdat ik weet hoe ik zelf werk. Maar ik kan het goed loslaten sinds ik bevestigd krijg dat het goed zit. Al mijn hypotheekdossiers gaan via Dossier Support. Het contact met het Serviceteam bevalt zo goed, dat ik niet meer anders zou willen. Ik spreek ze vaak en beschouw ze inmiddels als mijn collega’s: Didi en Peter.”

Adviseren vanuit mijn hart

Hoe Joost de andere diensten van HUISMERK waardeert? “Als eenpitter zijn er natuurlijk momenten dat ik eens met iemand wil sparren. Veel voorlegzaken heb ik nog niet ingediend, maar ik weet wel dat ik bij de vraagbaak kan aankloppen. Verder doe ik af en toe een taxatie via HUISMERK. En maak ik weleens gebruik van een volmachtpartij, want dat werkt ook super. Natuurlijk gaat er overal wel eens wat mis, maar het probleem wordt net zo snel weer opgelost.” Het belangrijkste is dat Joost weer rust heeft in zijn hoofd. Hij legt ui: “Drukte is niet erg, dat zit tussen je oren. HUISMERK schept orde in de chaos. Nu ben ik alleen nog met mijn vak bezig. En dat is ook wat ik wil: adviseren vanuit mijn hart.”

Ga zo door!

Joost vindt de woorden ‘service’, ‘vriendelijk’ en ‘afspraken nakomen’ het beste bij HUISMERK passen. “Ga zo door!” geeft hij aan. Maar hij beveelt de formule aan niet te groot te worden. “Houd je servicelevel op hetzelfde niveau. Als ik bel voor een vraag, dan wil ik niet afgescheept worden. Dat is wat ik ken uit het verleden en daar wil ik niet naar terug. Een voorbeeld: ik heb er begrip voor dat de 24-uursservice van Aegon tijdelijk wordt verruimd naar 48 of zelfs 72 uur. Want ik weet dat het nog steeds veel sneller gaat dan rechtstreeks. Dat is de serviceverlening die ik bedoel.”

Meer lezen? Bekijk ook de aanbevelingen van andere leden.

Geïnspireerd geraakt door de verhalen van HUISMERK-leden?

Aansluiten bij HUISMERK