In de blogs van onze collega’s delen zij hun eigen, persoonlijke verhaal.

Martin Keegstra
5 augustus 2016

De perfecte paella

Martin Keegstra is een van de initiatiefnemers van ROMEO Financiële Diensten, het moederbedrijf van HUISMERK.

Deze zomer was ik in Spanje op vakantie. Ergens diep in Andalusië. Op een avond reden we vanaf onze finca de onmogelijk steile berg af om in het dorp een hapje te eten. Veel keuze was er niet, maar het piepkleine zaakje met piepkleine kaart voldeed aan alle verwachtingen die ik had van ‘uit eten gaan in Andalusië.’ Onze gastheer was, natuurlijk, een klein, ietwat gebogen mannetje dat ons met alle egards van de wereld verwelkomde. Iets wat hij overigens bij alle gasten deed. Wat dat betreft hóefden we ons niet speciaal te voelen. En toch deden we dat. De charme van het geheel was onweerstaanbaar. Het houtje-touwtje Engels van de man, de permanente knoflookgeur, de uitbundige gastvrijheid. Het feit dat onze gastheer zelf de keuken bestierde, leek helemaal in het plaatje te passen.

Snel verdwenen

Tot iedereen besteld had. José, ik noem hem maar even zo, verdween de piepkleine keuken in en daar zaten we dan. De wijn werd niet meer bijgeschonken, arriverende gasten werden niet meer uitbundig begroet en de zeldzame momenten dat José wat zwetend de keuken uitkwam was het om al ohlala-end een perfecte paella op tafel te zetten en daarna weer snel te verdwijnen.

“Dat is het! dacht ik. Dit is waarom we met HUISMERK doen wat we doen.”

Gastheer zijn

Ik wilde al bijna gaan mopperen tegen mijn vrouw, toen ik begon te lachen. Dat is het! dacht ik. Dit is waarom we met HUISMERK doen wat we doen. José heeft een fantastische zaak, hij is een fantastische gastheer. Maar hij moet natuurlijk iemand anders laten koken. Niet omdat hij het zelf niet kan, maar omdat hij hier moet zijn. Bij zijn gasten. Om ons in de watten te leggen en ons het heerlijke eten te serveren dat in het keukentje voor hem wordt klaargemaakt. Beter voor hem, beter voor ons, beter voor zijn zaak. En dat is wat de hypotheekadviseur ook moet doen. Bij zijn klanten zijn, die moet hij in de watten leggen en met alle egards behandelen. Laat ons maar in de keuken zweten voor die perfecte paella!

Aansluiten bij Huismerk?

Ontvang meer informatie Maak een afspraak