In de blogs van onze collega’s delen zij hun eigen, persoonlijke verhaal.

23 mei 2018

3 stappen om slim te besparen

Voormalig adviseur, commercieel manager en ondernemer Tony Stam staat aan het roer van HUISMERK. Hij is dagelijks met de eigenaren van adviespraktijken in gesprek over de ontwikkelingen in de adviesmarkt.

Als financieel adviseur sta je voor grote uitdagingen. Efficiënt werken, investeren in klantenbinding, uitstekende service verlenen… En onder de streep een mooi eindresultaat neerzetten. In hoeverre is dit je de afgelopen tijd gelukt? Wil jij je concurrenten echt voorblijven? Dan is dit het ultieme moment om in actie te komen. Volg deze 3 stappen om op een slimme manier kosten en tijd te besparen.

Stap 1: klaar voor de start?

In mijn laatste column lees je waarom ik vind dat advieskantoren iets kunnen leren van de Formule 1. Als autocoureur wil je je volledig kunnen concentreren op de race, zonder afleiding en hick-ups. Net als jij je primair op je klantadvies wilt richten. Daar is wel voorbereiding voor nodig. Door een specialistenteam om je heen te verzamelen die je 100% vertrouwt. En door producten van de beste kwaliteit, sponsordeals en vakkennis in huis te halen die je nodig hebt. Zoals een pit crew coureurs als Hamilton of Verstappen helpt om op pole position te komen, zo wil HUISMERK zich inzetten voor haar leden. De vraag is nu: in hoeverre ben jij bereid je te committeren aan een sterke samenwerkingspartij die je ontzorgt en helpt om local hero in financieel advies te worden?

Stap 2: ready set go!

Ga je de uitdaging aan, durf dan bedrijfskritisch te zijn. Door je te focussen op besparen, is de keuze voor het uitbesteden van bemiddelingswerkzaamheden aan professionals snel gemaakt. Bij meerdere dossiers is dat al gauw lucratief en het bespaart je veel kostbare tijd. Natuurlijk loop je als adviseur ook warm voor snelle verwerkingstijden als het gaat om het beoordelen van hypotheekaanvragen. Het is prettig als je je klant dezelfde dag nog kan laten weten waar hij aan toe is! Wil je zelfs nog een stapje verder gaan, zorg dan dat je in kaart brengt waarop je nog meer kosten kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan langlopende contracten. Daarom hanteren we bij HUISMERK meerdere lidmaatschapspakketten en kun je maandelijks opzeggen. Een slimme ondernemer stelt flexibiliteit voorop. Hij kiest dan zelf wanneer, hoe en door wie hij ondersteund wil worden bij het uitoefenen van zijn vak. Bijvoorbeeld op het gebied van compliancy of lokale marketing. In een tijd waarin de woningmarkt snel verandert en concurrentie op de loer ligt, is deze vorm van onafhankelijkheid geen overbodige luxe. Vertalen we dat naar de Formule 1, dan beschik je met HUISMERK over een launch control om snel van start te gaan!

Stap 3: als winnaar over de finish

Met de juiste besparingen kun je grote successen boeken. Daarmee doel ik op slimme investeringen en duurzame samenwerkingen. Met als uitgangspunt: concentreer jij je op het advies en laat de tijdrovende randzaken over aan een professioneel team. Een investering die al op de korte termijn loont. Een succesvolle samenwerking zoals de coureur die heeft opgebouwd met zijn pit crew, kun jij ook bewerkstelligen met een partner. Door je te richten op je eigen expertise (het adviseren van klanten), het stellen van gemeenschappelijke doelen (de hypotheek van jouw klant snel rondmaken) en te leren van elkaar (betere service verlenen). Dit kunnen we eenvoudig vertalen naar een duurzame samenwerking tussen advieskantoren en HUISMERK. Met als winst: meer tijd voor advies, meer werkplezier en meer rendement!

Ga jij ook voor pole position? Zet de 3 stappen en kijk hoe HUISMERK je hierbij kan helpen.

Aansluiten bij Huismerk?

Ontvang meer informatie Maak een afspraak